Je eigen marketing
Image default
Gezondheid

Meer ruimte met een opklapbed

Hoe gebruik je de ruimte die je bespaart met een opklapbed

Opklapbedden zijn een fantastische manier om ruimte te besparen in een kleine flat, een logeerkamer of een kinderslaapkamer. Opklapbedden kunnen plat worden opgeborgen als ze niet worden gebruikt, zodat er overdag of als er geen gasten zijn waardevolle vloerruimte overblijft voor andere dingen. Stoel-/sofabedden of futons bieden een tweede doel wanneer ze niet nodig zijn om te slapen. Hoewel ze ruimte besparen, moet u er rekening mee houden dat de ruimte op de vloer alleen moet worden opgevuld met dingen die net zo gemakkelijk te verplaatsen zijn als het bed zelf, om een hoop gedoe te besparen als er gasten komen.

Draagbare spullen

Als u regelmatig een opklapbed gebruikt om ruimte te besparen, hetzij in de slaapkamer van een kind, hetzij in uw eigen slaapkamer, zorg er dan voor dat u de ruimte die u overdag wint op een verstandige manier gebruikt. Opklapbedden geven u veel meer ruimte, maar u wilt niet voortdurend ’s morgens en ’s avonds met spullen schuiven. Probeer de ruimte te gebruiken voor meer draagbare spullen, zoals de wasmand of stoelen op wieltjes die ’s nachts tegen de muren kunnen worden geschoven. U kunt zelfs het opklapbed zelf overdag gebruiken – een stuk triplex over de bovenkant is een handig dressoir.

Onverwachte gasten

Als je kinderen hebt, ken je ongetwijfeld de last-minute verzoeken om te blijven slapen of de gasten die een onverwachte slaap krijgen. Of misschien heb je familieleden of vrienden die vaak langskomen voor een bezoekje en dan instemmen met dat tweede glas wijn met een smekende blik in hun ogen? Wat de reden ook is, als u vaak onverwachte gasten hebt, is een opklapbed een must-have meubelstuk. U kunt het in een oogwenk uit de opslagruimte verplaatsen naar de kamer waar de gast logeert en het ’s ochtends weer wegzetten.

Speelruimte

Een opklapbed of futon in de slaapkamer van een kind kan een uitkomst zijn, vooral voor het jongste kind in de logeerkamer! Door het bed overdag te kunnen verplaatsen, creëert u waardevolle speelruimte en bevordert u ook het opruimen aan het eind van de dag, omdat de vloer vrij moet zijn om het bed eruit te kunnen halen. Uw kind heeft meer ruimte voor vloerpuzzels, boerderijdieren of wat het maar leuk vindt, zolang het maar weer kan worden opgeruimd als het speelkwartier voorbij is.

foldingbed