Je eigen marketing
Image default
Energie

Waarom je een kleine windmolen moet gebruiken

Deze kleine windmolens met geringe capaciteit worden gebruikt om elektriciteit op te wekken uit weinig wind. Deze micro-windturbines of microwindturbines worden op gebouwen geplaatst, niet in velden.Kleine windmolens hebben een kleine rotordiameter en vangen minder wind bij lagere snelheden, waardoor ze veel geschikter zijn voor stedelijke gebieden. Dankzij recente technologische successen kunnen kleine windturbines nu meer energie opwekken dan ooit tevoren. Voor degenen die hernieuwbare energie willen gebruiken en hun ecologische voetafdruk willen minimaliseren, zijn kleine turbines een uitstekende optie. Wie echter weinig ruimte heeft of beperkte toegang tot land, kan het moeilijk vinden om een grote turbine te installeren.

Werking van een kleine windmolen

Een windturbine vangt windenergie op door gebruik te maken van elektromagneten die reageren met een spoel van koperdraad, die vervolgens een elektrische stroom opwekt. Kleine windturbines worden vaak gebruikt om afgelegen huizen zonder of met ontoegankelijke elektriciteitsnetten van stroom te voorzien. Ze kunnen ook worden gebruikt om batterijen op te laden voor off-grid toepassingen zoals telecommunicatietorens of beveiligingscamera’s. Kleine windturbines zijn minder duur in onderhoud dan zonnepanelen, kunnen werken in uiteenlopende weersomstandigheden, waaronder gebieden met weinig zonlicht, en kunnen naar wens worden geplaatst of geheroriënteerd. Met behulp van groene energiebronnen kunnen boeren hun CO2-uitstoot van door conventionele energie aangedreven apparatuur en structuren verminderen. Met behulp van bio-energie kunnen ventilatoren voor kachels en drogers, pompen, ventilatoren en waterputten worden aangedreven. Met behulp van zonne- en windenergie kunnen boeren hun CO2-uitstoot verminderen door over te schakelen op groene energiebronnen.

Gebruik van een kleine windmolen

Houd rekening met je budget, de beschikbare ruimte en de hoeveelheid energie die je nodig hebt voordat je een kleine windturbine koopt. Gebruik, voordat u tot aanschaf overgaat, een windturbinecalculator om te bepalen welk model u nodig hebt op basis van uw locatie en stroombehoefte. Kleine turbines zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. Een turbine met een hoog energieniveau zal zoveel mogelijk energie opwekken. Kijk op de website van EAZwind voor nuttige informatie.https://www.eazwind.be/