Je eigen marketing
Image default
Aanbiedingen

De belangrijkste accessoires om mee te nemen als je een bergrit maakt met de fiets

Fietsen is een leuke sport die heel wat uitdagingen met zich mee kan brengen. In de bergen rijden gaat nog een stapje verder en daagt zowel je mentale weerbaarheid als je fysieke conditie en kracht uit. Gelukkig zijn er manieren waarop je het jezelf gemakkelijker kunt maken tijdens zo’n bergrit.

 

In de eerste plaats zijn tweedehands elektrische fietsen al een slimme investering als je voor een lagere prijs toch wilt genieten van een betere rijcomfort in de bergen. Daarnaast loont het zeker de moeite om enkele accessoires tijdens je rit. Hieronder lees je meer!

 

4 accessoires die je niet mag vergeten als je een bergrit maakt met de fiets

 

1. Een waterfles

Een sport als fietsen kan een hele uitdaging zijn voor je lichaam en je lichaam presteert pas optimaal als het goed gehydrateerd is. Zorg er dus altijd voor dat je een waterfles meeneemt tijdens bergritten, zodat je niet met een bonzend hoofd en een kurkdroge keel huiswaarts moet keren.

 

Zeker als het erg warm is, is het belangrijk om voldoende water te drinken. Die waterfles weegt dan misschien wel een halve kilo of een kilo, als het erop aankomt zal je blij zijn dat je hem mee hebt genomen!

 

2. Een goede GSM-houder

Daarbij kan het handig zijn om je smartphone op een geïntegreerde GSM-houder te plaatsen, bijvoorbeeld als je gebruik maakt van de GPS-functie. Met één hand fietsen om in de andere hand je GSM vast te houden is sowieso al niet gemakkelijk. Laat staan als je in de bergen rijdt.

Investeer dus zeker in een betrouwbare, stevige GSM-houder die gemakkelijk te installeren is. Zo heb je beide handen vrij en raak je niet zomaar de weg kwijt in de bergen.

 

3. Een goede fietshelm

Elke doorwinterde wielrenner weet maar al te goed dat een val van een fiets geen lachtertje is. Bij bergritten is het risico daarop echter nog een stuk groter en daarom is een veilige fietshelm geen overbodige luxe.

Zorg ervoor dat je fietshelm écht goed bestand is tegen klappen en stoten zodat een val op een grindweg geen onvermijdelijke hoofdwonde met zich mee hoeft te brengen. Deze extra beschermende maatregel zal zéker helpen om met een gerust hart aan je bergrit te beginnen.

 

4. Een hartslagmeter

Ten slotte is het geen wonder dat fietsen in de bergen heel wat meer vraagt op fysiek niveau en daarom is het een goed idee om een hartslagmeter aan te kopen. Zo’n meter geeft je duidelijk zicht op je hartslag tijdens het sporten maar ook eventueel andere parameters. Denk maar aan het aantal calorieën dat je verbrandt, de duur van je bergrit en bij sommige apparaatjes zelfs de intensiteit in wattage.

Een goede hartslagmeter is vooral van belang voor sporters die last hebben van een zwak hart. Het is ook interessant als je wil kunnen controleren of je niet boven je maximale hartslag gaat. Het voordeel van tweedehands elektrische fietsen laat zich trouwens ook hier blijken. Met een elektrische fiets moet je immers veel minder hard trappen om toch bergop te fietsen en dat is natuurlijk interessant voor iets kwetsbaardere sporters!

https://nl.upway.be