Je eigen marketing
Image default
Marketing

Het belang van professionele foto’s

Iets waar huizenjagers altijd naar kijken zijn foto’s. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden.
 
Foto’s geven vaak de eerste indruk van de klant van een eigendom en kunnen een potentiële koper net zo gemakkelijk intrigeren als een koper volledig uitschakelen.

Hoe eenvoudig het ook klinkt om te “klikken en klikken”, er zijn een paar dingen om in gedachten te houden die ervoor zorgen dat foto’s echt toevoegen aan uw vermelding. Wij delen een aantal tips met u voor de beste professionele foto’s

Hier zijn onze top 10 tips voor foto’s van onroerendgoed

1. Benadruk de essentie van de verkoop. Zorg ervoor dat u opnamen maakt van de belangrijkste elementen van de eigenschap. Kenmerken die niet mogen worden weggelaten, zijn de voor- en achterkant van het pand, slaapkamers, woonruimtes, eetkamer, keuken, badkamers, achtertuin en andere speciale kenmerken, zoals een zwembad of open haard.

 

2. Hoe meer foto’s, hoe beter. Wees nooit bang om meer foto’s toe te voegen dan je denkt nodig te hebben. Een plattegrond is ook een geweldige opname indien mogelijk.

 

3. Kijk uit voor indringers. Zijn er items in de kamer die er niet zouden moeten zijn, of die het verkeerde bericht verzenden? De foto’s op lovelylisting.com vertellen nogal vreemde verhalen aan potentiële kopers.

 

4. Bekijk het weer. Hoewel het niet iets is dat je kunt bedienen, kun je het beste foto’s vermijden die een bewolkte hemel of een somber licht in de late namiddag laten zien. Je camera-instellingen kunnen hierbij helpen, net als photoshop. Maar overdrijf het niet.

 

5. Laat ze niet raden. Het fotograferen van slechts de helft van een kamer, zelfs als u zich alleen op de beste eigenschappen wilt concentreren, kan potentiële kopers wantrouwend maken over wat zich buiten het kader bevindt.

 

6. Werk je hoeken. Grote kamers fotograferen vanuit verschillende hoeken geeft de kijker een gevoel van perspectief. Evenzo, laat u niet verleiden om kromme foto’s te maken of te bezwijken voor de verleiding van de groothoeklens.

 

7. Veelvoorkomende fouten die u moet vermijden, zijn het gebruik van uw flitser in een kamer waar al lichten branden of voor een raam en uzelf per ongeluk opnemen in een foto die voor een spiegel is genomen.

 

8. Een idee geven van hoe het leven in een huis is, is geweldig, maar probeer niet te hard. Rommel verwijderen is een geweldig idee. Als je zo duidelijk geconstrueerde scènes opneemt, krijg je alleen een gevoel van valsheid.

 

9. Maak kennis met uw camera-instellingen en uw statief. Als je het zelf gaat doen, koop dan een fatsoenlijke camera en leer hem kennen. U moet weten over het diafragma, de sluitertijd en de ISO om uw foto’s harder voor u te laten werken. Door bijvoorbeeld interieurs langzamer te fotograferen, zien ze er beter uit. Een tuin kan er beter uitzien in de schaduw en in fel zonlicht wilt u misschien een flits gebruiken. Er zijn enkele goede tips op blogsites of volg een korte cursus.

 

10. Ga bij twijfel naar de profs. Hoewel het zeker duurder is dan je vertrouwde digitale camera te pakken, kan het inhuren van een professionele vastgoedfotograaf de extra kosten waard zijn.