Je eigen marketing
Image default
Artikel marketing

Bedenken van een unieke domeinnaam

Bedenken van een unieke domeinnaam

Wil je een website starten? Dan heb je een domeinnaam en webruimte nodig. Zo simpel is het. Tot op zekere hoogte heb je de keuze van je domeinnaam in eigen hand. De enige voorwaarde is dat het adres uniek is. Twee websites met hetzelfde domeinnaam is onmogelijk. Want hoe weet je browser anders welke website je bezoeken wilt? Op de website domeinnaam-registreren.net vind je meer aandachtspunten. Daarnaast heb je webruimte nodig. Op domeinnaam-registreren.net worden een aantal aanbieders genoemd, inclusief bijbehorende prijzen. Maar het leukst is natuurlijk het registreren van je webadres.

 

Tips voor een originele domeinnaam

Hoewel je website of webshop niet valt of staat met je domeinnaam kan het zeker geen kwaad hierover eens goed na te denken. Een sterke domeinnaam is namelijk uniek, kort en kracht en makkelijk te onthouden. Je wilt niet dat je je webadres vier keer moet herhalen of potentiële bezoekers je niet meer kunnen herinneren. Om het gemakkelijk te maken, kun je het best gaan voor eenvoudig te spellen domeinnaam. Hiermee voorkom je ook eventuele spellingsfouten of verwarringen. De spellingsfouten nemen ook af als je kiest voor simpele Nederlandse taal.

 

Zorg voor een domeinnaam welke de juiste verwachtingen oproept. Zo voorkom je verwarring onder potentiële klanten. Daarnaast is het belangrijk om merkinbreuk te voorkomen. Je wilt niet voor de rechter worden gesleept. Controleer hiervoor of er bij de Kamer van Koophandel ondernemingen onder dezelfde naam geregistreerd zijn. Ook het kiezen van de juiste extensie is belangrijk. Het kiezen van de juiste extensie helpt bij het scheppen van correcte verwachtingen. Tot slot kun je bij domeinnaam-registreren.net nagaan of jouw domeinnaam nog beschikbaar is.