Je eigen marketing
Image default
Winkelen

Wat zijn de voordelen van LED-verlichting?

LED’s hebben een lange weg afgelegd sinds de tijd dat ze amper fel genoeg waren om een ​​kast te verlichten. Maar de nieuwste generatie lampen zijn helderder, gaan langer mee en zijn milieuvriendelijker dan ooit tevoren. Veel bedrijven en huiseigenaren overwegen nu led-verlichting als een haalbare optie voor hun huidige verlichting. Volgens sommigen hebben LED’s het potentieel om de verlichting zoals we die kennen volledig te veranderen. Maar wat zijn de echte voordelen van deze relatief nieuwe technologie en waarom zou u overwegen uw huidige verlichting te vervangen door leds?

Ze gebruiken minder stroom

Led-lampen verbruiken minder stroom dan elk ander type gloeilamp. Volgens veel fabrikanten kan een led-lamp tot 90 procent meer energie besparen dan een ouderwetse gloeilamp. En ze kunnen ongeveer een derde efficiënter zijn dan CFL’s (compacte fluorescentielampen), die een paar jaar geleden een rage waren als de meest milieuvriendelijke optie. Een gloeilamp van 25 watt is bijvoorbeeld gelijk aan een spaarlamp van 6 watt en een led van 4 watt.

Ze zijn milieuvriendelijk

LED-verlichting is een groenere manier om uw huis en bedrijf te verlichten. Led-lampen verbruiken minder energie, wat betekent dat u de uitstoot van kooldioxide die afkomstig is van elektriciteitsproductie, vermindert. Ze bevatten geen schadelijke metalen zoals lood of kwik en het productieproces is schoner dan bij andere lampen. Dat betekent dat we er minder hoeven te produceren of in te kopen, wat weer de impact op het milieu vermindert.

Ze zijn veiliger

Led-lampen zijn veiliger dan andere soorten lampen. Dit komt omdat ze geen kwik bevatten en daarom niet zorgvuldig hoeven te worden weggegooid. Ze geven ook geen hoge temperaturen af, waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn dan hete lampen. En in tegenstelling tot andere lampen hebben ze geen glazen behuizing die je kan breken en snijden.

Werken in bestaande fittingen

Led-lampen zijn net zo eenvoudig te installeren als andere soorten gloeilampen. U kunt uw huidige lampen eenvoudig vervangen door LED-lampen en u kunt aan de slag. Het enige waar u op moet letten, is dat als u dimmers heeft, deze waarschijnlijk moeten worden vervangen, aangezien LED-lampen op een lager wattage werken. Als je LED-buizen hebt, moet je misschien ook de ballast vervangen en opnieuw bedraden, maar veel fabrikanten maken dit soort lampen die precies in je bestaande armatuur passen.