Je eigen marketing
Image default
Horeca

ReCUP koffiebekers : recyclebare Koffiebeker met AAA certificering

Jaarlijks worden er in België miljarden kartonnen koffiebekers gebruikt die tot op de dag van vandaag grotendeels bij het afval belanden. Bij KoffiebekerDirect.be hebben wij een uitgebreid assortiment koffiebekers (bedrukt met eigen logo of print of met standaard bedrukking), maar ook meerdere recycle mogelijkheden.  Ontdek ook waarom de reCUP bekers met eigen bedrukking een uitstekend alternatief zijn voor bestaande bedrukte koffiebekers.

Milieuvriendelijke koffiebekers met eigen bedrukking

Veel mensen denken dat kartonnen koffiebekers gewoon bij het oud papier mogen worden weggegooid, maar niets is minder waar. Omdat ze namelijk een plastic (PE) coating bevatten is dit niet toegestaan. De bekers verdwijnen na gebruik bij het restafval. Maar gelukkig zijn er inmiddels wel goede alternatieven., waaronder AAA gecertificeerde ReCUP koffiebekers. Deze beker mogen wel gewoon bij het oud papier!

Revolutionaire binnen coating

De reCUP recyclebare koffiebekers met EarthCoating® van KoffiebekerDirect zijn dit jaar in Duitsland bekroond met de hoogst mogelijke “Category AAA Recyclable ” certificering volgens de The Green Dot (Der Grüne Punkt) recyclingnormen. Deze normen worden erkent voor recyclebaarheidsclaims in 31 landen, waaronder Nederland en België.  EarthCoating® is een innovatieve barrièrecoating die tot 51% van het plastic vervangt door mineralen. De minerale coating is gemaakt van een mengsel van 40% traditionele polyolefine (PE-)hars en 60% calciumcarbonaat, waardoor deze bekers geclassificeerd zijn voor papier inzamelstromen (zoals kantoorpapier).

Meer dan de helft minder plastic, makkelijker te recyclen

Gelet op alle discussies in de Benelux over het recyclen van koffiebekers en de belangstelling voor het verminderen van het plasticgehalte in verpakkingen, is het uitstekende prestatie dat deze bekertechnologie niet alleen de hoogste score voor recycleerbaarheid heeft behaald, maar ook het plasticgehalte van kartonnen bekers met meer dan de helft is verminderd. De coating (binnenlaag) in deze bedrukte bekers ziet er hetzelfde uit als een standaard binnenlaag en werkt zeker net zo goed als de binnenwand van conventionele papieren bekers. De kartonnen koffiebekers met EarthCoating® zijn in België leverbaar via KoffiebekerDirect.be.

 

KoffiebekerDirect.be = powered by PackagingDirect.NL BV

https://www.koffiebekerdirect.be/