Je eigen marketing
Image default
Bedrijven

Hoe kan je als MKB’er het best gebruik maken van de bekende marketing tools / social media?

Als ondernemer ben je natuurlijk altijd zoekende om de verkoop te stimuleren en meer naamsbekendheid te genereren. Het inzetten van marketing tools, zoals social media, kan daar een erg fijne uitkomst in bieden. Maar hoe kun je deze tools nu het beste inzetten? Je leest een aantal erg handige tips in dit artikel.

Zorg er altijd voor dat je een concrete marketingplanning uit hebt gewerkt

Voordat je social media tools in gaat zetten, is het natuurlijk enorm belangrijk dat je van tevoren een concrete marketingplanning uit hebt gewerkt. Speel je bijvoorbeeld graag in op speciale dagen? Of heb je een bepaalde periode in het jaar waar een sale aangekondigd moet worden? Door de planning ruim van tevoren definitief te maken, is er meer duidelijkheid binnen de organisatie en voorkom je een hoop last-minute werk. En dat is natuurlijk wel zo fijn. bied dan ook marketing hulp aan

Adverteren via Facebook? Een Facebook Pixel is van cruciaal belang

Wil je graag een keer beginnen met adverteren via Facebook? Een Facebook Pixel is van cruciaal belang. Via een Facebook Pixel is het namelijk net even wat makkelijker om jouw doelgroep goed te bereiken. Ook kun je net even wat makkelijker retargeting campagnes inrichten. Op deze manier weet je altijd zeker dat iedere euro optimaal kan worden benut. Wel zo goed om te weten natuurlijk.

Bouw je eigen community op via kanalen zoals Facebook en Instagram

Tip! Bouw je eigen community op via kanalen zoals Facebook en Instagram. Dit kun je bijvoorbeeld doen door regelmatig winacties in te plannen en om gericht mensen binnen je doelgroep te gaan volgen. Met welke tips ga jij binnenkort een keer aan de slag voor jouw bedrijf?