Je eigen marketing
Image default
Groothandel

Hoe werkt voorraadbeheer software

Heb je een tekort aan voorraad of wisselt deze sterk, dan is er een kans dat je als ondernemer bang bent om bestellingen mis te lopen. Inzicht houden in je voorraad kan een tijdrovende, lastige klus zijn. Je hebt ook nog een dure opslagruimte nodig.

De indeling van je magazijn is in veel gevallen afhankelijk van een aantal factoren. Zodra je hier niet genoeg tijd en moeite aan besteedt, dan zal je na verloop van tijd inkomsten verliezen. Bezoekers kopen het door jou aangeboden product dan bij je concurrent.

Offline en offlineprogramma’s

De eerste vraag die u zichzelf zult willen stellen, is of het programma vanaf meerdere locaties toegankelijk moet zijn. Is dat het geval, dan kiest u bij voorkeur voor een online voorraadbeheer programma. Heeft u voldoende aan een programma dat u op een laptop of desktop kunt installeren, dan kunt u daarmee wat besparen. Wms systemen zijn namelijk (doorgaans) wat hoger geprijsd dan offlinesoftware.

Koppelingen met andere programma’s
Veel voorraadbeheer programma’s hebben de mogelijkheid om gekoppeld te worden met andere programma’s die u gebruikt. Denk hierbij aan een factureersysteem of een boekhoudprogramma. Zeker wanneer u meerdere programma’s gebruikt, kan het zeer efficiënt zijn om deze met de software te koppelen.