Je eigen marketing
Image default
Entertainment

3 tips om geld te verdienen met YouTube

Stel je voor dat je YouTube kanaal zo succesvol wordt, dat je geld verdient met je video’s. Dat adverteerders bereid zijn om geld te betalen, omdat jouw video’s zo vaak bekeken worden dat dat voor hen interessant wordt. Al flink wat YouTubers zijn je voorgegaan, maar dat wil niet zeggen dat het voor jou als aanstormend talent al te laat is. Ook jij kunt geld verdienen met je YouTube video’s. Wil je graag weten hoe je dat precies realiseert? Lees dan even verder, want we geven je daar drie waardevolle tips voor.

 

Laat advertenties terugkomen in je video’s

Een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met YouTube is door advertenties toe te staan in jouw video’s. Adverteerders zijn bereid om geld te betalen wanneer zij hun advertenties mogen laten zien in jouw video’s. Je hebt vast weleens een YouTube video bekeken die ergens halverwege onderbroken werd door een reclame. Dat is precies waar het hier ook om gaat. Houd er rekening mee dat adverteerders niets hoeven te betalen wanneer de kijker jouw video binnen 30 seconden al weg klikt. Dus het is en blijft belangrijk om waardevolle content te maken die de kijker blijft boeien. Het liefst tot het eind van de video, natuurlijk!

 

Werk samen met bedrijven en promoot hun producten

Net zoals veel bloggers dat doen, is het ook voor YouTubers mogelijk om producten te promoten van bedrijven. Veel bedrijven zoeken zelf contact met YouTubers en stellen hen de vraag of zij hun product(en) gratis willen uitproberen. Daarmee hopen ze natuurlijk dat een YouTuber zo enthousiast wordt dat hij of zij het product vervolgens noemt of bespreekt in een van de nieuwe video’s. Dit levert het bedrijf reclame op en de YouTuber heeft iets om over te vertellen. Door zo met bedrijven samen te werken ontvang je regelmatig interessante (of niet zo interessante) producten. Naarmate je bekendheid toeneemt versterkt je positie. Vanaf dan is het mogelijk om naast een gratis product ook een vergoeding in de vorm van geld te vragen.

 

Zorg voor veel views en abonnees om succesvol over te komen

Bij YouTube werkt het zo dat hoe meer views en abonnees je hebt, des te hoger je opbrengsten worden. Nadat je tot het affiliate programma (adsense) van YouTube bent toegelaten, verdien je onder andere inkomsten met advertenties. Het is ook mogelijk om inkomsten te genereren met kanaallidmaatschappen, maar dat is pas mogelijk vanaf 30.000 abonnees. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om kijkers aan je te binden. Meer kijkers op Youtube betekent een meer betrouwbaar en ook succesvoller YouTube kanaal en daardoor meer mogelijkheden om te groeien, je inkomsten te vergroten en er uiteindelijk je fulltimebaan van te maken.