Je eigen marketing
Image default
Financieel

Tips bij het afsluiten van een lening

Ga je een huis renoveren of wil je een lening afsluiten voor je studie? Een lening kun je afsluiten om verschillende redenen. Hieronder volgen een aantal tips die bij het afsluiten van een lening van pas kunnen komen.

Tip 1: Leen alleen geld als het noodzakelijk of verstandig is

Dit spreekt eigenlijk voor zich. Leen geen geld als het niet noodzakelijk of verstandig is.

Tip 2: Vergelijk aanbieders

Er zijn veel aanbieders van leningen. Een goede tip is om verder te kijken dan je eigen bank. Voor je eigen bank kiezen is makkelijk. Je bent immers al klant en het is overzichtelijk om al je financiële zaken op 1 plek te hebben. Maar de grote banken zijn niet altijd de meest voordelige aanbieders van leningen. Vergelijk daarom de rentetarieven. Neem niet te snel een beslissing. Vergelijk voordat je leent en vraag altijd meerdere offertes op.

Tip 3: Neem de tijd om te kijken welke lening je nodig hebt

Er bestaan verschillende soorten leningen. Een voorbeeld is de persoonlijke lening. Neem de tijd om erachter te komen welke lening jij nodig hebt.

Tip 4: Leen niet als je al gespaard hebt

Als je leent betaal je altijd meer rente voor de lening dan dat je krijgt op je spaarrekening. Het rentepercentage wat je krijgt op je spaarrekening ligt namelijk lager dan het rentepercentage dat je bij een lening moet betalen.

Tip 5: Doe een lening simulatie

Om erachter te komen hoeveel geld je kunt lenen en hoe lang je er uiteindelijk over doet om de lening af te betalen is het aan te raden om een lening simulatie te doen. Op deze manier kun je eenvoudig je lening berekenen.

Tip 6: Lees de voorwaarden

Neem de voorwaarden zorgvuldig door. Vraag ook altijd om uitleg als je iets niet begrijpt.

Tip 7: Geld lenen kost geld

Ook deze laatste tip spreekt voor zich. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/