Je eigen marketing
Image default
Zoekmachine optimalisatie

Freelance SEO door een Expert

Freelance SEO door een expert

SEO is een ingewikkeld vakgebied dat vaak wordt uitgevoerd door freelance SEO’ers. Een freelance SEO helpt in veel gevallen websites maar hun ambities binnen de zoekmachines. Deze ambities kunnen zowel conversieverhogend zijn als het verhogen van het aantal bezoekers uit de zoekmachines. Vaak wilt een website binnen de top 3 voor een bepaald zoekwoord komen. Dit zorgt ervoor dat de zoekers in Google (of de andere zoekmachines) na de zoekopdracht op de zoekresultaten klikken en de website bezoeken.

Een freelance SEO houdt zich het grootste gedeelte van de dag bezig met de verschillende facetten van SEO en de online marketing. De facetten van SEO zijn technische SEO, SEO content en linkbuillding. Dit zijn drie zeer belangrijke onderdelen om hogerop in de zoekmachines te komen. Hieronder worden de drie onderdelen uitgelegd.

Technische SEO

Wanneer u uw technische SEO uitbesteedt aan een freelance SEO’er is hhet belangrijk om te bedenken hoeveel jaar ervaring deze SEO specialist heeft. De reden hiervoor is dat de technische SEO een erg lastig onderdeel is van het pakket en de expertise aanwezig moet zijn om het maximale hieruit te halen.

De technische SEO bestaat veelal uit de interne links, de websitesnelheid en eigenlijk alle functionaliteit van een website. De technische SEO is in weze de achterkant van een website en bepaald hiermee de belangrijkste functionaliteiten van de website. Google vindt dit erg belangrijk omdat dit uiteindelijk de gebruikerservaring van een website kan maken of breken.

SEO Content

De SEO content is alle content op de website. Dit is niet alleen de tekst maar ook de rich media die op de website staat. Het is belangrijk dat de geschreven SEO content is geschreven voor de gebruiker, niet de zoekmachines. Er kan geen gebruik worden gemaakt van het plaatsen van zoekwoorden op onlogische plaatsen binnen de website. Google wordt hier steeds slimmer in en merkt dit steeds sneller.

Een freelance SEO schrijft in alle gevallen de SEO content voor de gebruiker zodat de gebruikerservaring omhoog gaat.

Linkbuilding

Als laatste onderdeel en wat veel Freelance SEO experts het belangrijkste vinden is het linkbuilding. Dit is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar de website van de klant. Dit laat aan Google zien dat de website autoriteit binnen het web en de branche heeft waarin het bedrijf werkzaam is.

Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen. Een freelance SEO’er werkzaam voor https://ralfvanveen.com

https://ralfvanveen.com

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt de SEO in Hengelo precies?