Je eigen marketing
Image default
Sport

Een fijne duikbeleving met het juiste trimvest

Met de juiste duikuitrusting, waaronder een trimvest en een ademautomaat, bent u klaar voor een professionele duik. Alvorens u overgaat tot een diepzeeduik of tot het snorkelen in de zee, is het ten zeerste aan te raden om eerst een duikcursus te volgen. Tijdens deze cursus leert u de theorie over het duiken of snorkelen en kunt u deze in de praktijk oefenen. Als u deze duik- of snorkelcursus succesvol heeft afgesloten, krijgt u een zogenoemd PADI-certificaat. U bent nu klaar om uw opgedane kennis in de praktijk uit te voeren en te genieten van het mooie onderzeeleven. Maar, heeft u hiervoor wel de juiste duikuitrusting?

Met een trimvest bepaalt u zelf hoe diep u duikt

Door gebruik te maken van een trimvest kunt u, door te trimmen, zelf bepalen hoe diep u onderwater zakt. Of u kunt door te trimmen er juist voor zorgen dat u blijft drijven. Dit trimmen werkt als volgt: door middel van knoppen kunt u lucht uit de duikfles toevoegen aan uw trimvest, of juist lucht af laten voeren. Vanzelfsprekend blijft u als u meer lucht in uw trimvest heeft drijven en zakt u verder naar beneden als u deze lucht weer laat ontsnappen.

Een goed ademautomaat: essentieel voor een geslaagde duiktocht

Naast een trimvest, is ook een ademautomaat essentieel tijdens het duiken. Dit automaat zorgt er immers voor dat u onderwater zuurstof in kunt ademen, afkomstig van de duikfles. Het spreekt voor zich dat u zonder een ademautomaat niet ver komt. Of, in het geval van duiken: niet diep komt.

Laat u goed voorlichten

Het is aan te raden om u goed in te laten lichten alvorens u overgaat tot de aankoop van duikattributen. Een professional heeft wellicht ander soort duikmateriaal nodig dan een beginnende duiker. Voor allerlei soorten duikapparatuur én gedegen advies kunt u terecht bij Herman Lieven, een grote duikwinkel in ‘s-Hertogenbosch.