Je eigen marketing
Image default
Aanbiedingen

Black Friday, wat is dat eigenlijk?

Deze dag, letterlijk ‘zwarte vrijdag’ genoemd, heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Er wordt de vrijdag na het Amerikaanse feest Thanksgiving mee bedoeld. Thanksgiving wordt ieder jaar op de vierde donderdag van november gevierd. Hoewel Black Friday geen officiële vrije dag is, hebben of nemen veel Amerikanen die vrijdag vrij. Zo genieten ze van een extra lang weekend van wel vier dagen.

 

Maar wat is er bijzonder aan Black Friday?

Black Friday staat in Amerika bekend als het begin van het kerst-shopping-seizoen. Dit is al zo sinds de jaren vijftig. Toen organiseerde een groot warenhuis een kerst-parade op de dag na Thanksgiving, om mensen aan te trekken. Met succes! Veel Amerikanen die op deze vrijdag vrij zijn, gebruiken deze dag om te gaan winkelen. Er wordt begonnen met het doen van kerst-inkopen. Een groot deel van de winkels speelt op deze gewoonte in door alleen op deze dag veel en hoge kortingen te geven en het zo nog aantrekkelijker te maken voor de klanten om spullen te kopen. Speciaal voor de gelegenheid openen winkels ook extra vroeg, sommigen zelfs al om middernacht. Sinds de opkomst van internet, doen ook steeds meer webshops en online stores mee aan Black Friday.

 

Kan ik ook profiteren van Black Friday?

Jazeker! Veel winkels in België nemen ook ieder jaar deel aan de Black Friday. Jaarlijks groeit het aantal fysieke en vooral ook het aantal online shops, dat tijdens dit evenement fantastische kortingen biedt op een groot aantal (merk-)producten. Veel webshops hebben 24 uur lang aanbiedingen op talloze artikelen waarvan jij gewoon vanachter je pc kunt profiteren. Veel winkels en ketens maken van te voren reclame voor de acties die ze hebben tijdens dit shopping-event. Houd daarom nieuwsbrieven en folders van je favoriete merken en webshops in de gaten of kijk op websites die hier speciaal aandacht aan besteden.

 

Bron: https://www.blackfridayshoppen.be/