Je eigen marketing
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je rekening mee houden bij het huren van een container?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk om meerdere containers te huren. Je hebt deze containers niet alleen nodig voor het verzamelen, maar ook voor het sorteren van al het afval. Je wilt namelijk voorkomen dat het afval blijft liggen en dat je daardoor last krijgt van ongedierte. Wanneer je een container gaat huren, dan zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Je vindt daar meer informatie over in dit artikel.

Een container moet bereikbaar zijn

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat een container altijd bereikbaar moet zijn voor de afvalverwerker. Dat heeft ermee te maken dat de afvalverwerker met een wisselend schema werkt en nooit op hetzelfde moment het afval kan komen ophalen. Hierdoor is het goed mogelijk dat de afvalverwerker het afval in de avond wilt ophalen en dan is er natuurlijk niemand. Naast dat een container bereikbaar moet zijn, is het ook belangrijk dat een container niet op slot wordt gedaan, tenzij het gaat om een container voor vertrouwelijke documenten of gevaarlijke stoffen. 

Je zit vast aan een contract

Wanneer je een rolcontainer huren bij Renewi wilt, dan is het belangrijk om te weten dat je er rekening mee moet houden dat je vastzit aan een contract. Dit is zeker geen nadeel, want het verplicht de afvalverwerker om de afspraken na te komen. Door een contract aan te gaan heb je dus veel meer zekerheid en dat is belangrijk als het om afval gaat. De reden waarom je hier rekening mee moet houden, is dat je verplicht bent om een maandelijks bedrag te betalen, zelfs als het minder goed gaat met je onderneming. 

 

Borg betalen kan nodig zijn

Soms kan het voorkomen dat je voor het huren van een container ook borg moet betalen. Dit is een bepaald bedrag dat je terug kan krijgen als je contract is afgelopen. Het is dan wel belangrijk om te weten dat de buitenkant van de container in uitstekende staat moet verkeren. De reden dat je hier rekening mee moet houden, is omdat het nooit fijn is om voor verrassingen komen te staan. Als je meer wilt weten over de borg of de hoogte van een borg, is het zeker een aanrader om telefonisch contact op te nemen met een afvalverwerker.

 

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk/diensten/afvalinzameling/rolcontainers