Je eigen marketing
Image default
Content marketing

Ontdek nieuwe genres

Via Radioguide.fm heb je toegang tot radio stations over de hele wereld. Heb je altijd al een radiostation van Amerika of Spanje willen meeluisteren? Dan kan dat nu via Radioguide.fm. Hierdoor blijf je op de hoogte van dat desbetreffende land. Of heb je altijd al kennis willen maken met muziek uit een bepaalde genre. Dan kun je dat nu doen via Radioguide.fm. Er zijn namelijk verschillende genres op deze site uitgelegd. Zoals Hiphop, Jazz, Rock en nog veel meer. Wij hebben een aantal genres voor je uitgelicht.

Hiphop
Hiphop ontstond voornamelijk in de arme wijken van Amerika. Vooral de afro Amerikanen begonnen met rap. De echte hiphop nummers vaak een betekenis. Het ontstond dan ook in de armere wijken van Amerika onder jongeren die het verre van makkelijk hadden. De manier waarop de jongeren aandacht wilden krijgen over deze verschillende problemen was door middel van muziek. Kenmerkend voor hiphop is dan ook vooral rap en beatbox. Vooral rap wordt er voornamelijk gesproken over de zogenaamde “struggles” die de rapper meemaakt in de armere wijken en toch probeert te overleven.

Jazz
Ook jazz kent zijn oorsprong bij de afro Amerikaan. Vooral muzikaal geluid komt hierbij sterk naar voren. Instrumenten zoals de gitaar, bass en drum geluiden komen regelmatig terug in jazznummers. Jazz ontwikkelde zich door de jaren heen tot echt dansmuziek. Jazz muziek is dan ook een kenmerkende muzieksoort geworden om op te dansen.

Rock
Rock kent haar oorsprong uit de Verenigde Staten. In deze muziekgenre staat voornamelijk voornamelijk basgitaar, elektrische gitaar en drums centraal in combinatie met zang. Vooral in de jaren zestig groeide de populariteit van deze genre. Met de Beatles die toen sterk in populariteit groeide.

Ontdek nieuwe genres op Radioguide.fm. En geniet van muziekgenres over de hele wereld. Zo kan er naar Amerikaanse geluiden worden geluisterd. Maar kom u ook aan uw trekken als u meer houdt van bijvoorbeeld Caribische geluiden.

http://www.radioguide.fm/