Je eigen marketing
Image default
Aanbiedingen

Meest gestelde vragen tweepersoonsbedden en toppers

Meest gestelde vragen tweepersoonsbedden en toppers

  • Maken twee aparte eenpersoonsbedden een kingsize bed?

Nee, twee aparte eenpersoonsbedden vormen geen kingsize bed. Eenpersoonsbedden zijn 5 centimeter korter dan kingsize matrassen, dus de matras wordt korter. Maar twee grote aparte bedden vormen wel een kingsize bed. Ze zijn 38 cm breed en 80 cm lang, en hebben samen de lengte en breedte van een standaard kingsize matras.

  • Kunnen twee aparte tweepersoonsbedden worden samengevoe

Ja, twee aparte tweepersoonsbedden kunnen worden samengevoegd. Ze zijn dan even breed als een kingsize bed (193 cm), maar iets korter in de lengte. Als je een beetje extra ruimte bij het hoofdeinde of aan het voeteneinde van het bed niet erg vindt, kunt u twee aparte tweepersoonsbedden combineren in een kingsize bedframe. Je kunt ook twee aparte boxsprings in elkaar schuiven en er een kingsize hoofdbord aan bevestigen.

  • Helpt een matrastopper echt?

Ja! Als je jou matras aanzienlijk zachter wilt maken of een pluche kussen wilt toevoegen, is een matras topper 180×200 een uitkomst. Echter, als je huidige matras doorzakt of zakt, kan geen enkele matrastopper deze volledig redden. In dat geval raden we aan een nieuw matras te kopen.

  • Welke dikte moet je nemen?

Dit hangt sterk af van wat je nodig hebt van een matrastopper. Als je extra drukverlaging nodig hebt, kies dan voor een topper van 7,5 cm. Als je alleen een beetje demping wilt, kunt u een 2,5 of 5 cm topper nemen. Het beste topper voor tweepersoonsbedden is de topper 180×200. 

  • Wat moet je overwegen bij het kopen van een matrastopper?

Niet alle toppers werken voor iedereen. Wanneer u een nieuwe matrastopper koopt, raden wij je aan deze zeven elementen in overweging te nemen.

  • Gevoel: Een belangrijke reden waarom mensen een matrastopper kopen is om het gevoel van hun matras te verbeteren. Wie langzaam in de topper wil wegzakken, moet iets met traagschuim overwegen, en wie liever iets luchtigers heeft, moet denken aan een topper met een goede respons zoals een latexmatras. Liefhebbers van een pluiziger gevoel kunnen eens kijken naar een verenbed of iets dergelijks.
  • Stevigheid: Een andere reden om op zoek te gaan naar een matrastopper is om een matras zachter of steviger te maken, maar als iemand op zoek is naar wat extra zachtheid, hoeveel willen ze dan? Wie iets heel zachts wil, moet een dikkere topper, zoals de topper 180×200 overwegen. Mensen die iets willen om hun matras steviger te maken, moeten een stevigere latexoptie overwegen.
  • Slaappositie: Matras topper shoppers moeten nadenken over hun specifieke slaaphouding. Rugslapers moeten bijvoorbeeld iets willen met een balans van comfort en ondersteuning, terwijl zijslapers iets aan de zachtere kant moeten zoeken. Buikslapers hebben over het algemeen meer steun nodig, dus overweeg iets dat de matras steviger maakt. 
  • Dikte: Veel mensen vragen zich af welke dikte een matras topper 180×200 moet hebben. En dit hangt sterk af van wat je nodig hebt van je topper 180×200. 

tweepersoonsbedden