Je eigen marketing
Image default
Woningen

Hoe thermische camera’s slechte aannemers verraden?

Hoewel de term warmtebeeldtechnologie momenteel erg populair is in de bouw, heb je er misschien nog nooit van gehoord. Dit is een technologie uit andere domeinen, maar als je wilt (her) bouwen, wat is dan de meerwaarde?

Vind pijn

De warmtebeeldcamera gebruikt infraroodbeelden om de koude en warme gebieden buiten het huis in kaart te brengen. Het koude gebied wordt blauw en het warme gebied verandert van geel in rood. Experts in thermische beeldvorming kunnen deze meting gebruiken om pijnpunten in de isolatie te detecteren, zodat u deze kunt gebruiken of contact kunt opnemen met klanten.

Voordelen van warmtebeeldtechnologie

Door analyse kunt u duidelijk het isolatieniveau van het huis zien. Zo weet u precies hoeveel werk er moet gebeuren en kunt u prioriteiten stellen voordat u met renovaties begint. Voor nieuwbouw is het verstandig aannemers te vragen om warmtebeeldstudies uit te voeren. U merkt direct of de aannemer uw woning goed heeft geïsoleerd.

Een ander voordeel van thermografische inspectie is dat ook vochtproblemen kunnen worden opgespoord, waardoor veel rampen kunnen worden voorkomen. U zult merken dat architectuur en decoratie veel voordelen hebben.

Hoe werkt het?

Experts in warmtebeeldtechnologie gebruiken infraroodcamera’s om uw huis in beeld te brengen. Deze zijn complementair aan gewone foto’s.

Na de analyse kunt u uitkijken naar het deskundigenrapport. Dit bevat:

Gegevens van de eigenaar

Beschrijving van het gebouw

Overzicht van thermografische afbeeldingen en algemene foto’s

Geïdentificeerde pijnpunten en mogelijke oplossingen

Dit document biedt een goed startpunt om de pijnpunten op te lossen.

Prijslabel?

Het hangt af van de experts en de grootte van uw huis. Afhankelijk van de ondergrond is het gemiddelde 500 euro. Dit bedrag is niet klein, maar u ontvangt wel een geldig document. Door uw huis beter te beschermen, kunt u dit bedrag snel terugkrijgen.

Kies de juiste expert

Het beroep van warmtebeelddeskundige is niet beschermd, dus let goed op met wie u werkt. Het ITC-certificaat (Infrared Training Center) is meestal een kwaliteitsgarantie. Zorg ervoor dat u referentiemateriaal opvraagt ​​voordat u een expert inhuurt.

Veel gemeenten verstrekken ook subsidies, dus controleer of je hiervoor gekwalificeerd bent en mis het niet. Bent u trouwens op zoek naar een nuttige bestemming voor milieu-inspectie? Aarzel niet!

https://be.propenda.com/keyword/goed.html