Je eigen marketing
Image default
Aanbiedingen

Vertrouw op je zintuigen

opkopers autos

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Dankzij onze zintuigen kunnen we onze omgeving waarnemen. Zelfs als we in de auto zitten, moet je nog steeds op de auto stappen en het ruikt een beetje zoet. Je rijdt een auto en voelt een beetje trillen. De auto is een kapot stuk gereedschap. Meestal ga je naar de garage op basis van de garage die je hoort, ziet, ruikt of voelt. Maar is dit altijd nodig?

Niet alles wat je waarneemt, betekent dat er een probleem is met je auto. U zult zeker niet de eerste of de laatste persoon zijn die sterke benzinelucht ruikt, naar de garage rijdt, let er gewoon op dat u de tankdop niet vastdraait. Wat hoor ik?

Je start de auto, rijdt weg en vindt vreemde geluiden. Tip: zet de radio uit. Hoor je het geluid nog? Dan is er mogelijk een probleem. De meest voorkomende geluiden zijn:

Bonken

Een knal, gevolgd door een knal, kan duiden op een lekke band. U kunt in principe uw eigen banden verwisselen, maar onthoud dat nieuwe auto’s niet langer zijn uitgerust met reservebanden. Is er geen lekke band? De aandrijfas kan ook knallen.

Rammelen:

Een kwakzalver is meestal geen goed teken. Als u een tikkend geluid hoort, kan de regelarm of stabilisatorstang beschadigd zijn. Vervolgens is het slijpgeluid gerelateerd aan de gebroken ophanging. Als je harde geluiden hoort, raden we je in ieder geval aan om naar de garage te gaan.

Tikken:

Het kloppen wordt meestal veroorzaakt door losraken. Controleer of uw horloge tijdens het rijden niet op het stuur tikt. Losse pakjesrekken kunnen ook tikken. Controleer daarnaast of er zich versnipperde items in het handschoenenkastje bevinden, deze items veroorzaken tikken op de auto. Fluiten: Fluiten wordt meestal veroorzaakt door slecht gesloten ramen of slecht gesloten daken voor cabrio’s. Vooral bij het rijden op hoge snelheid zorgt de wind ervoor dat de auto gaat fluiten. Controleer daarom of de ramen goed gesloten zijn.

Wat voel ik?

Trilt het stuur bij een bepaalde snelheid bijna uit je handen? Dan mag je er in de gevallen vanuit gaan dat er een probleem is met de voorwielen. Je stuur staat  altijd in contact met je voorwielen. Heb je toevallig net je banden gewisseld? Dan kan het zijn dat die niet goed gemonteerd zijn en dat je auto uit balans is. Heb je tijdens het rijden of parkeren de stoeprand geraakt? Dan is misschien je velg verbogen. Let dus goed op waar je rijdt en probeer zo zacht mogelijk over grote hobbels en stoepranden te rijden. Wat zie ik?

Roken is nooit een goed teken geweest. De rook in de uitlaat kan betekenen dat de koppakking of het gewricht urine heeft gelekt. Cilinderkoppakkingen zijn afdichtingen voor motorolie, koelvloeistof en gecomprimeerde media tussen het motorblok en de cilinderkop. Als er een probleem is, zie je witte rook uit de uitlaatpijp komen. Heeft u een dieselauto met een roetfilter en zit er zwarte of grijze rook in de uitlaat? Controleer vervolgens het roetfilter. Let goed op als de kap rookt. Zet je auto opzij en stap uit. Mogelijk is er een lek in het koelwatersysteem dat uw auto in brand kan steken. Daarom is er een brandblusser in de auto gemonteerd. Uit een andere categorie: rijd je in het donker en zie je niets? Uw koplamp is mogelijk kapot. Tenzij er xenonverlichting is, kunt u deze meestal zelf vervangen. In dit geval moet je naar de garage gaan.

Wat ruik ik?

Als u rook ziet, ruikt u mogelijk vuur. Stop de auto en stap onmiddellijk uit. Niet elk parfum moet zo overtuigend zijn. Heb je muf geroken in de auto? Uw airconditioningsfilter is mogelijk geblokkeerd om te voorkomen dat er frisse lucht in uw auto wordt gepompt. Ruikt u een sterke rotte geur en blijft u terugkomen? Wilde dieren zullen uiteindelijk sterven onder het mom van terreur en daar sterven. Het rook verrot. Je hebt geen andere keus dan je neus te volgen en alle gaten en hoeken onder de motorkap te doorzoeken. Er is een brandlucht na het schakelen, wat betekent dat de koppeling te ruw is, waardoor deze licht brandt. Dit is op zich geen probleem, maar gebruik de koppeling voorzichtig om grotere problemen te voorkomen. Welke problemen hebben je zintuigen opgemerkt?

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/gratis-auto-kopen/