Categoriearchief: Zoekmachine optimalisatie

Je-eigen-marketing

Freelance SEO door een Expert

Freelance SEO door een expert

SEO is een ingewikkeld vakgebied dat vaak wordt uitgevoerd door freelance SEO’ers. Een freelance SEO helpt in veel gevallen websites maar hun ambities binnen de zoekmachines. Deze ambities kunnen zowel conversieverhogend zijn als het verhogen van het aantal bezoekers uit de zoekmachines. Vaak wilt een website binnen de top 3 voor een bepaald zoekwoord komen. Dit zorgt ervoor dat de zoekers in Google (of de andere zoekmachines) na de zoekopdracht op de zoekresultaten klikken en de website bezoeken.

Een freelance SEO houdt zich het grootste gedeelte van de dag bezig met de verschillende facetten van SEO en de online marketing. De facetten van SEO zijn technische SEO, SEO content en linkbuillding. Dit zijn drie zeer belangrijke onderdelen om hogerop in de zoekmachines te komen. Hieronder worden de drie onderdelen uitgelegd.

Technische SEO

Wanneer u uw technische SEO uitbesteedt aan een freelance SEO’er is hhet belangrijk om te bedenken hoeveel jaar ervaring deze SEO specialist heeft. De reden hiervoor is dat de technische SEO een erg lastig onderdeel is van het pakket en de expertise aanwezig moet zijn om het maximale hieruit te halen.

De technische SEO bestaat veelal uit de interne links, de websitesnelheid en eigenlijk alle functionaliteit van een website. De technische SEO is in weze de achterkant van een website en bepaald hiermee de belangrijkste functionaliteiten van de website. Google vindt dit erg belangrijk omdat dit uiteindelijk de gebruikerservaring van een website kan maken of breken.

SEO Content

De SEO content is alle content op de website. Dit is niet alleen de tekst maar ook de rich media die op de website staat. Het is belangrijk dat de geschreven SEO content is geschreven voor de gebruiker, niet de zoekmachines. Er kan geen gebruik worden gemaakt van het plaatsen van zoekwoorden op onlogische plaatsen binnen de website. Google wordt hier steeds slimmer in en merkt dit steeds sneller.

Een freelance SEO schrijft in alle gevallen de SEO content voor de gebruiker zodat de gebruikerservaring omhoog gaat.

Linkbuilding

Als laatste onderdeel en wat veel Freelance SEO experts het belangrijkste vinden is het linkbuilding. Dit is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar de website van de klant. Dit laat aan Google zien dat de website autoriteit binnen het web en de branche heeft waarin het bedrijf werkzaam is.

Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen. Een freelance SEO’er werkzaam voor https://ralfvanveen.com

https://ralfvanveen.com
Je-eigen-marketing

Hoe werkt de SEO in Hengelo precies?

De kans is groot dat je wel eens van SEO in Hengelo hebt gehoord. Met SEO in Hengelo (zoekmachineoptimalisatie) zorg je ervoor dat jouw website een zo hoog mogelijk positie in Google behaald. Deze hogere positie zal waarschijnlijk voor meer bezoekers en klanten zorgen. Natuurlijk krijg je niet zomaar een hoge positie in Google. Je zal verschillende punten van de website moeten optimaliseren om deze hoge positie te behalen én te behouden. Je kan het beste beginnen met het optimaliseren van de pagina’s of om nieuwe pagina’s aan te maken. Wil je bijvoorbeeld gevonden worden als mensen de termen ‘fietsenwinkel Hengelo’ en ‘fietsenmaker Hengelo’ invoeren bij Google? Dan zal je deze zoektermen moeten verwerken op de pagina. Als je al een pagina over jouw bedrijf als fietsenmaker hebt, dan zal je in de tekst en in de kopjes het zoekwoord ‘fietsenmaker Hengelo’ moeten verwerken. Wil je dat de basis van de website hetzelfde blijft? Dan kun je voor de SEO in Hengelo ook een extra pagina aanmaken die je volledig aanpast aan een bepaald zoekwoord. Zo zorg je ervoor dat je op alle relevante zoekwoorden gevonden wordt. Het enkel optimaliseren van een pagina is niet goed genoeg voor de SEO in Hengelo. Google kijkt namelijk niet alleen op jouw pagina’s overeenkomen met een bepaald zoekwoord, maar het is tevens belangrijk dat jouw website links krijgt van andere websites. Je kan dit vergelijken met referenties. Als jij veel mensen kent die positief zijn over een bepaalde fietsenwinkel, dan zal je eerder daar naartoe gaan dan naar een fietsenwinkel waar je nog niets over gehoord hebt. Als Google ziet dat jouw website veel relevante links krijgt van andere websites, dan zal jouw website een hogere positie krijgen dan een website die geen links ontvangt. Voor de SEO in Hengelo kun je contact opnemen met een marketingbureau.