loopbaanbegeleiding Brussel

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding in Brussel is het supporten en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U bekomt individuele opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , kwaliteiten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de kloppende werk te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe benut ik mijn eigenschappen optimaal. Een opbrengst op deze vraag bekomt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, zelfstandigen en carrièremannen- en vrouwen.

Jobcheques

Met de loopbaancheques krijgt u profijtige loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens krijgt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw arbeid- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

  1. U bent ondergrens artikelen jaar (deeltijds of voltijds) aan het ambt als werknemer of zelfstandige.
  2. U woont in Vlaanderen.
  3. U heeft de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.

Baan test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u bekomt meteen het resultaat in uw mailbox.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?                                         

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ervaren zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële ambiance, de ordelijke structuur en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij veranderingen in uw leven. Heeft u moeite met bewerkingen in uw arbeid of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw arbeid- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat raadgeving accompagneert u bij het vinden van een opbrengst op uw vraag. Samengevat, met de aandacht loopbaanbegeleiding lost u het kwestie op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: betaalbaar met jobcheques, een procesverloop levert antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Heeft u er wel recht op? Dan verkrijgt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet plaatsvinden. Mits u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het afzonderlijk bijdrage automatisch terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Opnieuw uw jobcheques aanvragen? Dat is mogelijk.

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Wat als mijn loopbaancheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw loopbaancheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld automatisch teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

Stap voorwerpen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Als u geen recht op heeft, dan bekomt u een mail of brief met de reden waarom uw rekest is geweigerd. Wenst u extra info? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

Heb ik recht op jobcheques indien ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw loopbaancheques reserveren. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw tijdsduur van verbrekingsvergoeding.

 Wat mits ik mijn ambt cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Mits u de jobcheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/